Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ε.Τ.Α.Α.: ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. το ταμείο δεν εντάσσεται στον Ε.Ο.Π.Y.Υ. ΑΠΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
Νεότερη ενημέρωση 01/06/2012

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΦΑΝΗΣ ΡΗΓΑΤΟΣ

Π.Φ.Σ.: ΕΠΕΙΓΟΝ - ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 25113 / 24-05-2012 του ΕΟΠΥΥ "ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ" το οποίο σας ενημερώνει για την απόδοση δαπάνης και την κατάθεση δικαιολογητικών από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  να μην ληφθεί υπόψη.
Αναμένουμε την αναθεώρησή του .

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (24-05-2012)

Προτάσεις για την βιωσιμότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρουσίασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε εκδήλωση – ανοικτό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα με θέμα «Ώρα μηδέν για το κοινωνικό κράτος – Τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετά τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ε.Ο.Φ.: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Ο ΕΟΦ  αναρτά στην ιστοσελίδα του για ενημέρωση των ενδιαφερομένων τον επικαιροποιημένο Θετικό και Αρνητικό Κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων καθώς και το Συμπλήρωμα του Θετικού Καταλόγου με τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν μετά την 31-5-2011 σύμφωνα με την επεξεργασία τους από την Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων της παρ. 1 του άρ. 12 του ν. 3816/2010.

Συνημμένα:
 

Υ.Κ.Κ.Α.: ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΗΣ 27-04-12 ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

1. Εν’ όψη της επικείμενης γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνεται σκόπιμο τα φάρμακα υψηλού κόστους, τόσο της βραχείας νοσηλείας, όσο και των εξωτερικών ασθενών, να εξυπηρετούνται από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξώδικο για τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την εκπνοή της προθεσμίας των 45 ημερών που σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση ήταν υποχρεωμένος να εξοφλήσει τους λογαριασμούς των φαρμακείων. Παράλληλα τα φαρμακεία ξεκινούν κινητοποιήσεις σήμερα Τετάρτη, με πανελλαδικό 24ωρο κλείσιμο και αναστολή της πίστωσης επ΄ αόριστον προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 αποφάσισε:
  • Τη Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2012
  • Την επ’ αόριστον άρση πίστωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  από 23Μαϊου 2012 μέχρι να αποπληρωθούν πλήρως τα χρέη προς τα φαρμακεία για τις συνταγές μηνός Μαρτίου και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων του έτους 2011
Το Δ.Σ.

Π.Φ.Σ.: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Καμιά πληρωμή δεν διαφαίνεται μέχρι σήμερα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρά τις συνεχείς επαφές και πιέσεις που ασκούμε καθημερινά .Η κινητοποίηση μας με την συμμετοχή όλων των συλλόγων, πρέπει να  δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.
Από αύριο κλείνουμε τα φαρμακεία μας και αναστέλλουμε επ΄ αόριστον την πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΖΗΤΑΜΕ :
1/ Την αποπληρωμή όλων των χρεών προς τα φαρμακεία
2/ Σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Λέμε όχι στο ψευδοδίλλημα «Φάρμακα ή Συντάξεις».

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Π.Φ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου συνάντηση του Π.Φ.Σ. και Φαρμακευτικών Συλλόγων με εκπροσώπους της ΣΦΕΕ , της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας , του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων και της ΟΣΦΕ.  Από πλευράς Π.Φ.Σ. ζητηθήκαν :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Π.Φ.Σ.: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012



Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σύμφωνα με τις τελευταίες επαφές του Π.Φ.Σ. δεν διαφαίνεται καμιά περίπτωση αποπληρωμής των οφειλομένων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η κινητοποίηση  που ξεκινά την Τετάρτη της πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ότι τα φαρμακεία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.
Επιπρόσθετα σας αποστέλλουμε ηχητικό μήνυμα το οποίο θα πρέπει να το παραδώσετε στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής σας. Για να το ακούσετε πατείστε ΕΔΩ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. Αιγιαλείας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Δευτέρα 21/05/2012 και ώρα 20.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 - Αίγιο) με θέματα:
  • Αποπληρωμή οφειλών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • Αναστολή χορήγησης φαρμάκων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 23 Μαΐου 2012 με ταυτόχρονη απεργία για την ίδια ημέρα.
  • Εξελίξεις στον κλάδο - Διάφορα άλλα θέματα.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Είμαστε στον έβδομο μήνα από την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι οι ανησυχίες και οι ενστάσεις που είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή για τον τρόπο ίδρυσής του, δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/5/2012

Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Π.Φ.Σ. , των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά και παρουσία πολλών προέδρων μεγάλων συλλόγων
ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ 
  • Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω των χρεών του που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων. Η αναστολή ξεκινά από τις 23/5/2012 σε όλη τη χώρα
  • Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών.  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/5/2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα έγκαιρης πληρωμής.
Συζητήθηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια αλλά η ουσία παραμένει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του επειδή το Υπουργείο Οικονομικών, το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ είναι ασυνεπή έναντι του ΕΟΠΥΥ. Αποφάσεις και αναλυτική ενημέρωση, μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Κ.Π.Υ.)

Η φαρμακευτική περίθαλψη περιλαμβάνει τα αναγκαία φάρμακα για την αποκατάσταση της υγείας και της ικανότητας προς εργασία των ασθενών ή για ανακούφιση από τη νοσηρή τους κατάσταση, τις αναγκαίες για τη διάγνωση των νόσων ουσίες, καθώς και λοιπά δόκιμα θεραπευτικά μέσα, δηλαδή σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα υγειονομικά υλικά.

Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, με την υπ' αριθμ. 259/173/25-04-2012 απόφασή του, ενέκρινε την αποστολή τέκνων ασφαλισμένων, συνταξιούχων και υπαλλήλων του Τομέα μας σε παιδικές εξοχές (κατασκηνώσεις) κατά τη φετινή θερινή περίοδο.
Όσοι επιθυμούν να στείλουν τα τέκνα τους σε κατασκηνώσεις, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 28 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2012, κατά τας ώρας 9:00 π.μ. - 13:00 μ.μ., και για τις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ...

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΟΠΥΥ

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις του ΠΦΣ, είναι ορατό και πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές μηνός Μαρτίου, εντός των αναμενομένων ημερομηνιών.
Η εικόνα που υπάρχει σήμερα, οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Παράλληλα το υπάρχον πολιτικό περιβάλλον δυσχεραίνει την προοπτική να βρεθεί ο αρμόδιος υπουργός για να χειριστεί με αποτελεσματικότητα το ζήτημα.

Η.ΔΙ.Κ.Α.: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Αγαπητοί χρήστες της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Η/Σ),
Σας ενημερώνουμε ότι στη νέα πλατφόρμα της εφαρμογής Η/Σ υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη μέχρι σήμερα παρουσίαση των οθονών ιατρού και φαρμακείου καθώς και στις εκτυπώσεις των συνταγών.Οι αλλαγές αυτές είναι άμεσα κατανοητές δεν απαιτούν καμία εκπαίδευση προς τους μέχρι σήμερα χρήστες της εφαρμογής και ο σκοπός τους αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας της εφαρμογής.
Μία σημαντική αλλαγή είναι ότι ο ιατρός δεν επιλέγει αρχικά το Ταμείο του ασθενή του (όπως γινόταν μέχρι σήμερα) διότι αυτή η πληροφορία εισάγεται πλέον αυτόματα από το σύστημα. Σε περίπτωση που δεν συμφωνεί η πληροφορία που δίνει το σύστημα με το βιβλιάριο του ασθενή σας έχετε τη δυνατότητα να το αλλάξετε για να προχωρήσετε στη δημιουργία της συνταγής.  
Λοιπές αλλαγές αφορούν στη σταδιακή βελτίωση λειτουργιών του συστήματος, ξεκινώντας από σήμερα 14/5/2012, οι οποίες είχαν καταγραφεί από εσάς, όπως π.χ. η Αντιγραφή Συνταγής.
Επίσης, για να μην έχετε προβλήματα στην εμφάνιση οθονών και εκτυπώσεων ανάλογα με το πρόγραμμα πλοήγησης ιστοσελίδων (web browser) που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να:

Αν έχετε internet explorer πρέπει από τη μπάρα «μενού» (menu bar) να επιλέξετε Εργαλεία (Τools), στη συνέχεια να πάτε στο ρυθμίσεις προβολής συμβατότητας (compatibility view settings) και αφού το επιλέξετε να απενεργοποιήσετε την επιλογή «εμφάνιση τοποθεσιών intranet σε προβολή συμβατότητας» (display intranet sites in compatibility view) καθώς και την επιλογή «εμφάνιση τοποθεσιών internet σε προβολή συμβατότητας» (display all websites in compatibility view) αν κάποιο από αυτά είναι επιλεγμένα (ν).

Αν έχετε chrome απαιτείται να έχετε την τελευταία έκδοση του και για να βγαίνουν σωστά οι εκτυπώσεις θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση Ρop up παραθύρων

Αν έχετε Mozilla Firefox απαιτείται να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του και δεν απαιτούνται επιπλέον ρυθμίσεις.

Τυχόν σοβαρά προβλήματα τα οποία παρουσιαστούν λόγω της πρώτης ημέρας κανονικής λειτουργίας της νέας πλατφόρμας παρακαλούμε όπως άμεσα επικοινωνήσετε με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο 11 131.
Οποιαδήποτε τυχόν δυσλειτουργία ή καθυστέρηση στην απόκριση του συστήματος θα γίνει άμεση προσπάθεια να αποκατασταθεί. Αγαπητέ χρήστη η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης να είναι σε κανονική και απρόσκοπτη λειτουργία.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και την κατανόησή σας.

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακολογίας διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φαρμακολογίας, με θέμα:

"Προσβασιμότητα, ποιότητα και τιμή του φαρμάκου", που θα πραγματοποιηθεί 18-20 Μαΐου 2012, στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του έναντι των φαρμακοποιών.
Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί έως 15 - 17 Μαΐου, για εκτελεσθείσες συνταγές μηνός Μαρτίου.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Α. Με βάση το ανωτέρω σχετικό έγγραφο ενημερωθήκαμε ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Κυριακή 13-5¬2012. Κατόπιν αυτού οι μόνιμοι και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ...

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Π.Φ.Σ.: ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ e-syntagografisi

  • 1 Αγνοείστε το μήνυμα της e-syntagografisi και συνεχίστε να εκτελείτε όλες τις συνταγές, χειρόγραφα.
  • 2. Για τις ηλεκτρονικές συνταγές που εκτελούνται χειρόγραφα, δεν απαιτείται θεώρηση.

Η.ΔΙ.Κ.Α.: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τον ανάδοχο του έργου, η Διοίκηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η διαδικασία συνταγογράφησης θα γίνεται χειρόγραφα μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία την Δευτέρα 14/5/2012. Ζητάμε συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία που οφείλεται σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Ο Φ.Σ. Αιγιαλείας καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εισβάλει στα γραφεία του Φ.Σ. Αχαΐας και να ελέγξει πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., επειδή τα μέλη του συλλόγου αποφάσισαν να προασπίσουν τον επιστημονικό τους ρόλο, διακινώντας γάλατα των εταιριών εκείνων που σέβονται τους φαρμακοποιούς και το έργο τους.
Δεν ξέρουμε τίνος εντολές και ποια συμφέροντα θέλησε να εξυπηρετήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, το σίγουρο όμως είναι ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν ωμή επέμβαση στην δημοκρατική συνδικαλιστική δράση των συλλόγων μας και θα αποκρουστούν μαζικά από τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Εκ του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας 

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (2ο 2012)


ΑΘΗΝΑ  04 / 05 / 2012
Αρ.Πρωτ.: Γ.Υ.   

Άρθρο 1: Εκδίδουμε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των παρακάτω φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια, ως εξής:
Άρθρο 2: Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%. Άρθρο 3: Το παρόν Δελτίο αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η ισχύς του αρχίζει Δευτέρα 07/05/2012. 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ...

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΟΠΥΥ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΕΟΠΥΥ

Τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ διαθέτουν πλέον επάρκεια των φαρμάκων που, όπως αναφέρονται στην υπ' αριθμ. ΔΥ3Γ(α)/οικ.34092 Απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1003/Β702-04-2012) θα πρέπει να διατίθενται από τα Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου δεν ισχύει πλέον το υπ' αριθμ. 17128/18-04-2012 έγγραφο ΕΟΠΥΥ, που όριζε ότι απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τον εφοδιασμό με τα νέα δεσμευμένα φάρμακα.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΑΥΤΕΚΩ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό από την 1-5-2012 εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ οι κλάδοι ασθενείας του ΤΑΥΤΕΚΩ. Ο κλάδος Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ αποτελείται από τους επιμέρους τομείς:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters