Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΑΛΣΙΤΟΝΙΝΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, εφιστάται η προσοχή των ιατρών στη χορήγηση του φαρμάκου καλσιτονίνη. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά τον περιορισμό της μακροχρόνιας χρήσης φαρμάκων που περιέχουν καλσιτονίνη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το FORSTEO

  • τα Ιδιωτικά Φαρμακεία μπορούν να εκτελούν κανονικά συνταγές Forsteo, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ 1003/ 2-4-2012, εντάσσεται στα φάρμακα του Ν.3816 και ειδικότερα στο Παράρτημα 2 «Για διάθεση και από Ιδιωτικά Φαρμακεία» (βλπ. Σελίδα 17238, σειρά 54911, ΦΕΚ 1003/ 2-4-2012), δηλαδή 
  • η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι 0%, ανεξαρτήτως Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ...

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καλούνται τα μέλη του Φ.Σ. Αιγιαλείας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φεϊζοπούλου 8 -Αίγιο), με θέμα:
  • Υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της 21/06/2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κλοπή βιβλιαρίου υγείας ασφαλισμένης ΕΟΠΥΥ!

ΣΧΕΤΙΚΟ : Το υπ΄αριθμ. 384 / 16-07-2012 έγγραφο της Τοπικής Μονάδας Υγείας ΚΙΑΤΟΥ.

Αναφέρθηκε με το ανωτέρω σχετικό ότι εκλάπη το Βιβλιάριο Υγείας της ασφαλισμένης ΝΟΥΤΣΗ Αργυρής με Α.Μ. 3692469 και ΑΜΚΑ 26102900284 το οποίο χρησιμοποιείται εν αγνοία της ασφαλισμένης και συνταγογραφούνται φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα .

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Μετά από επανειλημμένα ερωτήματα Μονάδων Υγείας και πιστοποιημένων ιατρών σχετικά με μη δυνατότητα συνταγογράφησης στο σύστημα ηλεκτρονικής ορισμένων κατηγοριών φαρμάκων και αναλωσίμων υλικών, σας πληροφορούμε ότι στις κάτωθι περιπτώσεις:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΑΠΟ 1/10

Σας γνωστοποιούμε ότι το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ εντάχθηκε ήδη στο νέο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-syntagografisi.gr) με τις διατάξεις που διέπουν αυτήν και ακολουθούνται και από τα άλλα Ταμεία.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΟΠΥΥ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εξασφαλίσθηκε για τα φαρμακεία ολόκληρο το ποσό που αφορά τις συνταγές Μαΐου. Αύριο αναρτάται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Η πλήρης αποπληρωμή θα γίνει μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου.

ΠΦΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΟΠΥΥ

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας , με την συμμετοχή των προέδρων και των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων , για το θέμα των πληρωμών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

...Σας γνωρίζουμε ότι εφεξής στις περιπτώσεις υποβολής λογαριασμών φαρμακείων για τα οποία εκκρεμούν : α) οφειλές στις ΔΟΥ, β) οφειλές στα εντασσόμενα ταμεία , γ) οφειλές από κατασχέσεις και δ) οφειλές από συμβάσεις εκχώρησης υπέρ τρίτων, θα ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΑΙΓΙΟ 8.7.12
Σύμφωνα με την από 5.7.12 ανακοίνωση του ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος)
Καλούμε τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου να απέχουν της χειρόγραφης συνταγογράφησης από Δευτέρα 9 Ιουλίου (ακόμα και στην περίπτωση που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα).
Απαιτούμε την κατάργηση η τουλάχιστον 3μηνη αναστολή και επαναδιατύπωση της Υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 545/1.3.12
Ζητάμε την κατανόηση των ασφαλισμένων.

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου
Ο Πρόεδρος                  Η Γραμματέας
Σ. Κοίλιας                         Α. Υφαντή

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!! ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ Α' ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με χθεσινή του απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει την προσφυγή του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου για τα γάλατα α’ βρεφικής ηλικίας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

ΣτΕ : ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Από τα φαρμακεία θα διατίθενται προσωρινά για έξι μήνες οι βρεφικές τροφές (για παιδιά μέχρι 6 μηνών), με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Π.Φ.Σ.: ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 4052/2012, άρθρο 21 παρ. 4 και της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ 148 (ΦΕΚ 545Α) απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζεται ότι «στην περίπτωση που οι γιατροί, για τεχνικούς λόγους επάρκειας του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, συνταγογραφούν με χειρόγραφο σύστημα και για χρονικό διάστημα μέχρι την 1η Ιουνίου...  

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

....στο εξής συνταγές για τις οποίες έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσής τους λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών δεν θα εκτελούνται. Οι συνταγές αυτές θα συνταγογραφηθούν εκ νέου από τους θεράποντες ιατρούς, χωρίς να ισχύει ο περιορισμός του αριθμού συνταγών ανά μήνα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  Ε.Ο.Π.Υ.Υ....

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters