Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 26/02/2013 δηλώθηκε η απώλεια του συνταγολογίου φαρμάκων του Ουρολόγου Μανωλίδη Θεόδωρου (αριθμ.ΤΣΑΥ 84848 και αριθμ. ΑΜΚΑ 17036800914).
Το συνταγολόγιο είχε αριθμό (253)52057680010152883993.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΦΣ : AΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Το ΔΣ του Π.Φ.Σ που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου,

ΖΗΤΑ 
Την άμεση εξόφληση των οφειλομένων του μηνός Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Π.Φ.Σ.: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Aπαράδεκτη και παράνομη καθυστέρηση παρατηρείται και πάλι στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία .
Παρά τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας, τα ταμεία εξακολουθούν να μην αποδίδουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και αυτός με την σειρά του αδρανεί στην διεκδίκηση των εισφορών , έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια του ανωτέρω 1 σχετικού εγγράφου και καθώς διαπιστώθηκε παρερμηνεία αυτού, σας ενημερώνουμε ότι Συνταγολόγια Ενιαίου Τύπου χορηγούνται μόνο στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, καθώς και στους πιστοποιημένους...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. η λειτουργία της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Κυριακή 24/2/2013 στις 24.00. Μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οι ιατροί θα εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές χρησιμοποιώντας το ενιαίο έντυπο συνταγολογίου του ΕΟΠΥΥ (πράσινη συνταγή), οι οποίες θα εκτελούνται κανονικά από τα φαρμακεία. Τυχόν ηλεκτρονικές συνταγές που έχουν εκδοθεί πριν από την διακοπή λειτουργίας του συστήματος θα εκτελούνται από τα φαρμακεία κανονικά με χειρόγραφη εκτέλεση. 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Π.Φ.Σ.: e- ΔΑΠΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την συνάντηση εκπροσώπων του ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ, τα φαρμακεία δεν θα προβούν σε καμία διαδικασία πιστοποίησης στο e- ΔΑΠΥ όσον αφορά την παροχή αναλωσίμων και διαβητολογικού υλικού. 

ΕΟΠΥΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος, με το οποίο αιτούνται διευκρινίσεις για την εξόφληση δαπανών αναλωσίμου διαβητολογικού υλικού σε πιστοποιημένα στο e-ΔΑΠΥ Υλικών φαρμακεία, σας ενημερώνουμε ότι η εξόφληση θα γίνεται την ίδια χρονική στιγμή που θα εξοφλούνται και οι συνταγές φαρμάκων (αφού θα έχουν κατατεθεί σε ξεχωριστό φάκελο και με ξεχωριστό τιμολόγιο). Η καταβολή των ποσών θα γίνεται στον ίδιο λογαριασμό και με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για τα ποσά που αφορούν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., συμμετέχει στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο για την παραμονή των σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 10.00 το πρωί.
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Π.Φ.Σ.: ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΦΣ ΚΑΙ UNISYSTEMS

Επισυνάπτεται ολόκληρη η σύμβαση μεταξύ του ΠΦΣ και της Εταιρείας UNISYSTEMS προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην εν λόγω Σύμβαση η επεξεργασία των συνταγώv.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013. 
Οι αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η θεαματική άνοδος της ανεργίας με επίσημα στοιχεία στο 27%, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η προαναγγελθείσα κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, η εκποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο το οποίο κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερο.
Στο χώρο της υγείας, η κατάργηση χιλιάδων κλινών νοσηλείας, οι ελλείψεις σε νοσοκομειακό υλικό, το κλείσιμο σημαντικού αριθμού ΜΕΘ, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, στις εργαστηριακές εξετάσεις και στη νοσοκομειακή περίθαλψη, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και η δραματική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων φέρνουν όλο και πιο κοντά αυτό που σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή και είναι η μετατροπή της κρίσης από οικονομική σε ανθρωπιστική. 
Η εμπορευματοποίηση της υγείας στο χώρο του φαρμάκου θα μετατρέψει το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε καταναλωτικό προϊόν και το φαρμακείο από χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε εμπορικό κατάστημα, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στους παρόχους και φάρμακα αγνώστου προελεύσεως και αμφίβολης αποτελεσματικότητας στους ασφαλισμένους.
Είναι πλέον αναγκαίο να υψώσουμε το ανάστημά μας, να αντισταθούμε, να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. 

Φ. Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (15-02-2013)

ΑΘΗΝΑ, 15-02-2013 
Α.Π.: ΔΥΓ3α/17530 
Άρθρο 1 
Εκδίδουμε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των παρακάτω φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια, ως εξής: 
Άρθρο 2 
Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%. 
Άρθρο 3 
Το παρόν Δελτίο αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και η ισχύς του αρχίζει : 
1. Για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από Δευτέρα 18/2/2013 και για τις φαρμακαποθήκες από Παρασκευή 22-02-2013. 
2. Για τα ιδιωτικά Φαρμακεία από 04-03-2013. 
 
Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ'αριθμ.ΔΥΓ3(α) /οικ.4146 (ΦΕΚ 43/15 Ιανουαρίου 2013) ορίστηκε ότι: 
Α) Μετά το πρώτο εδάφιο που ακολουθεί την υποπερίπτωση 19 της περίπτωσης Β της υπ' αριθμ. ΔΥΓ(3)α/οικ. 104747 κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται εδάφιο ως εξής:

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - ΚΜΕΣ

Παρακαλούμε όλα τα φαρμακεία να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στο https://www.eopyykmes.gr/, έτσι ώστε: 
1.Nα παίρνουν άμεσα και ηλεκτρονικά ενημέρωση για τις επικείμενες πληρωμές καθώς και αναλυτικά ιστορικά στοιχεία: 
· Tων μηνιαίων υποβολών τους προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., 
· Tων πληρωμών και περικοπών – παρακρατήσεων από και υπέρ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (rebate, περικοπές συνταγών, κ.λπ.), και 
· Tων παρακρατήσεων υπέρ τρίτων (ΤΣΑΥ, κατασχέσεις, εκχωρήσεις, κ.λπ.).

Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ (ΦΥΚ)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αρ. Φύλ. 235) η λίστα των φαρμάκων υψηλού κόστους. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται συνολικά 233 φάρμακα τα οποία καλύπτουν σοβαρές ασθένειες και το κόστος τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Τα 214 από τα 233 φάρμακα θα χορηγούνται μόνο από τα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές άνω των 60 κλινών, ενώ 19 φάρμακα θα χορηγούνται από τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΙΑΤΡΟ

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με θέμα τη συνταγογράφηση από ελεγκτές ιατρούς σε περιπτώσεις έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης κατά τη διάρκεια του ελεγκτικού τους έργου, διευκρινίζουμε ότι όσον αφορά τη θεώρηση των συνταγών όταν αυτή απαιτείται ισχύουν τα εξής: 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΦΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας , μετά από πρόσκληση του Π.Φ.Σ. Στην συνάντηση αυτή στην οποία παραβρέθηκαν 43 πρόεδροι, επεκράτησε κλίμα σύμπνοιας και συναδελφικότητας, τέθηκαν τα θέματα :

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ» 
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι: 
Οι διαδικασίες χορήγηση αναλώσιμων υλικών για τους διαβητικούς απλοποιούνται και καθιερώνεται νέος τρόπος χορήγησης του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού του διαβήτη για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ: ΌΧΙ ΣΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ» ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η Υγεία και η Περίθαλψη 10.000.000 Ελλήνων δεν μπορεί να επαφίεται στις τεχνοκρατικές αποφάσεις οποιουδήποτε ξένου μάνατζερ. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία "εσωτερικού ΔΝΤ" για την Υγεία, δηλώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην «εισβολή» ξένων μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τ.Υ.Π.Ε.Τ.: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ. Υ. Π.Ε.Τ., από τις 28.01.2013 το Ταμείο Υγείας αποζημιώνει τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εμπεριέχουν Ω3 -λιπαρά οξέα με τις εμπορικές ονομασίες OMACOR, ZODIN, MAXEPA και τα συναφή αντίγραφα τους μόνο στις εξής περιπτώσεις:

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Π.Φ.Σ.: ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Ο ΠΦΣ, όπως γνωρίζετε, με προγενέστερο έγγραφό του ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς ως προς την ορθή υποβολή των συνταγών των φαρμακείων προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος και η γρήγορη εκκαθάριση των συνταγώ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters