Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΙΑΤΡΟΥ

Σε απάντηση στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας ενημερώνουμε ότι γίνονται αποδεκτές συνταγές στις οποίες η εκτύπωση της εκτελεσμένης συνταγής έχει πραγματοποιηθεί στο πίσω μέρος της συνταγής του ιατρού. 

ΕΟΠΥΥ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Θέτουμε υπόψη σας ότι εφεξής τροποποιείται η διαδικασία παρακρατήσεων από τον ΕΟΠΥΥ σε λογαριασμούς φαρμακείων που έχει καθορισθεί με το ανωτέρω έγγραφο και ειδικότερα καθιερώνεται ότι στις περιπτώσεις υποβολής λογαριασμών φαρμακείων για τα οποία εκκρεμούν : α) οφειλές από κατασχέσεις υπέρ τρίτων β) οφειλές από συμβάσεις εκχώρησης υπέρ τρίτων, γ) οφειλές στις ΔΟΥ και δ) οφειλές στα εντασσόμενα ταμεία, θα ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία , αρχής γενομένης από την παραλαβή των λογαριασμών φαρμακείων Ιουνίου 2013 οι οποίοι θα παραληφθούν από τις από τις αρμόδιες Περιφερειακές Δ/νσεις τον Ιούλιο του 2013.

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΥ

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου μας στο ΤΣΑΥ κ. Αριστείδη Κολοτούρου:
1/ Με απόφαση της Δ.Ε. Υγειoνομικών η καταβολή των εισφορών Α' εξαμήνου 2013 παρατείνεται μέχρι 31.7.2013. 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ICD-10

Με βάση και το προηγούμενο έγγραφό μας από 18/06/2013, καθίσταται σταδιακά υποχρεωτική η καταχώρηση της διάγνωσης κατά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με βάση την Διεθνή Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-10). Η υποχρέωση αυτή ξεκινά από τις 21 Ιουνίου για όλα τα καρδιολογικά νοσήματα και ακολουθούν σταδιακά οι υπόλοιπες ειδικότητες σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ 10/6 - 20/6

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.6
Μετά από πολύμηνες πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία συνήλθε  το Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις  εκκρεμότητες που υπάρχουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΦΣ: "ΑΜΕΣΟΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ"

Μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της Διαδικτυακής πύλης του ΕΟΠΥΥ – ΚΜΕΣ, μέσα από το site της οποίας τα φαρμακεία μπορούν να ενημερώνονται για την δαπάνη που έχουν υποβάλλει και την αποζημίωση των συνταγών (περικοπές, εκκαθαρίσεις, πληρωμές κ.λπ.), γίναμε αποδέκτες εκατοντάδων τηλεφωνημάτων από φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΤΗΣ 15/06/2013

Η Γ.Σ που συνήλθε στις 15.6.2013 αποφάσισε να διεκδικήσει : 
1. Την καθιέρωση σταθερής ημερομηνίας πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια του χρόνου που καθορίζει η συλλογική σύμβαση και οι νόμοι 
2. Την άμεση εξόφληση των παλαιών χρεών των ασφαλιστικών ταμείων που ανάγονται από το 2010 
3. Την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για τον συμψηφισμό των οφειλών προς το Δημόσιο με τα παλαιά χρέη 
4. Την κατάργηση του αναδρομικού rebate και 
5. Την έναρξη της διαδικασίας των αγωγών και των τόκων υπερημερίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών 
Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθεί συζήτηση για θέματα που προκαλούν μείωση του εισοδήματος των φαρμακοποιών και εξουσιοδοτεί το ΔΣ για άμεση εκκίνηση των κινητοποιήσεων εφόσον θιγούν τα ζητήματα αυτά. 
Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να οργανωθούν και να προετοιμασθούν για την υλοποίηση των στόχων αυτών με τον συντονισμό του ΔΣ του ΠΦΣ.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΈΓΚΡΙΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι με την Υπουργική Απόφαση ΓΠ οικ. 42927 (ΦΕΚ 1184/Β/15-05- 2013, σχετικό 1) εγκρίθηκε ο θετικός κατάλογος του άρθρου 12 παρ. 1 εδάφιο α ́ του Ν. 3816/2010, ο οποίος εν συνεχεία τροποποιήθηκε με την Υπουργική Απόφαση 47048 (ΦΕΚ 1240/Β/22-05-2013, σχετικό 2). Επισημαίνεται η ύπαρξη περιορισμών στη συνταγογράφηση δραστικών ουσιών συγκεκριμένων θεραπευτικών κατηγοριών. 

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: ΕΝΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΤΕ

Σύμφωνα με το Ν.4158/2013 αρ. φύλλου ΦΕΚ 126 4-6- 2013 « Οι συνταξιούχοι του Ταμείου Συντάξεων και Πρόνοιας Προσωπικού ΑΤΕ που έχει ενταχθεί στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με την παρ.2 του άρθρου 38 του ν.3522/2006 και τα μέλη οικογενειών αυτών, δικαιούνται από 1-6-2013 παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

ΠΦΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ καλεί έκτακτη ΓΣ το Σάββατο 15 /6/2013 και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Π.Φ.Σ.
Μετά την παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και την όξυνση μιας σειράς προβλημάτων, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ομόφωνα καλεί τον κλάδο σε κινητοποιήσεις.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΦΣ: ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κατόπιν πολλών ερωτήσεων από φαρμακοποιούς που είναι μέλη ενός φαρμακευτικού συλλόγου, αλλά σύμφωνα μετά το Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) τα φαρμακεία τους ευρίσκονται πια και λειτουργούν σε δήμο που ανήκει σε έτερο φαρμακευτικό σύλλογο, επαγόμεθα τα κάτωθι:

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΥΥΚΑ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Κύριοι Υπουργοί,
Έχουμε κουραστεί να απευθυνόμαστε σε σας, όσο και προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας το αυτονόητο. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά μερικά πολύ απλά πράγματα. Εκτός, ακόμη χειρότερα, εάν έχουν γίνει αντιληπτά αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν.

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

Κύριε πρόεδρε, 
Έχει περάσει μία εβδομάδα από την συνάντησή μας, με μέλη του ΔΣ, όπου δεσμευτήκατε τουλάχιστον για την άμεση πληρωμή του ήμισυ των οφειλών του μηνός Φεβρουαρίου. 

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters