Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Θέτουμε υπ' όψιν σας ότι με την ανωτέρω σχετική Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται στο άρθρο 4, παρ. 7: 
«Στις περιπτώσεις που οι ΚΑΚ πραγματοποιούν απευθείας πωλήσεις προς τα φαρμακεία, επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ το χονδρεμπορικό κέρδος που έχει ενσωματωθεί στην τιμή των φαρμάκων ως κέρδος των φαρμακέμπορων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψευδή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο ΠΦΣ τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για τα ΜΥΣΥΦΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ότι στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω την τιμή τους. 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 92% ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Επειδή υπήρξαν πολλά ερωτήματα σχετικά με την πληρωμή του 92% της αξίας των φαρμάκων του μηνός Οκτωβρίου, μετά και από συνεννόηση με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
1. Με Υπουργική Απόφαση του υπουργού υγείας κου Άδωνι Γεωργιάδη, από τούδε και στο εξής η δαπάνη που αφορά τα εμβόλια δεν θα υπολογίζεται στην δημόσια φαρμακευτική δαπάνη.

ΠΦΣ: ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι φαρμακοποιοί μετά την ανυποχώρητη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη στα θέματα που αφορούν τα φάρμακα και τα φαρμακεία.  
Οι φαρμακοποιοί θεωρούν τη στάση του υπουργού αιτία πολέμου. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών πιέσεων και κτυπημάτων κάτω από την μέση, ο φαρμακευτικός κλάδος δεν αντέχει καν να συζητήσει για άλλα μέτρα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

ΠΦΣ: ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 18 ΤΗΣ Υ.Α. 3457/17-01-2014 (ΦΕΚ 64Β΄/16-1-2014) (Claw back)

Θέτουμε υπόψη σας ότι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ανωτέρω σχετικό, από την φαρμακευτική δαπάνη εξαιρούνται δαπάνες που αφορούν σε ορούς, εμβόλια, παράγωγα αίματος, ταινίες σακχάρου, αναλώσιμα και ΕΚΑΣ και γενικότερα ότι δεν αφορά σε φαρμακευτικά σκευάσματα. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Τα ιδιωτικά φαρμακεία που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντιικών φαρμάκων δύνανται να χορηγούν με απλή ιατρική συνταγή δωρεάν στους ασθενείς τα αντιικά φάρμακα οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από το Εθνικό Απόθεμα που βρίσκεται στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). 
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΦΣ: ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Η έντονη και ακαριαία αντίδραση του κλάδου ενάντια σε όλους όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανέτρεψε τους σχεδιασμούς για την μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων και την απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 14/01/2014 και ώρα 21.00 στα γραφεία του συλλόγου, Φεϊζοπούλου 8 Αίγιο, με θέματα: 

1) Ενημέρωση  για
     α) Μείωση ποσοστού κέρδους. 
     β) Διάθεση των ΜHΣΥΦΑ από τα σούπερ μαρκετ. 

2) Ολοκλήρωση συγκρότησης Δ.Σ. Φ.Σ. Αιγιαλείας
Δ.Σ. Φ.Σ. Αιγιαλείας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΦΣ: ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛ 1274/12 ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Κύριε Υπουργέ, 
Με αφορμή την έκδοση της ΠΟΛ 1274/27-12-2013 και σε συνέχεια προγενέστερης αλληλογραφίας με το γραφείο σας την οποία επισυνάπτουμε, επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τα εξής: 
Οι φαρμακοποιοί προκειμένου να εισπράξουν το εκάστοτε αναλογούν ποσό που τους οφείλεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, για την εκτέλεση των συνταγών των ασφαλισμένων από τα φαρμακεία τους, καλούνται να προσκομίσουν κάθε μήνα φορολογική ενημερότητα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

ΠΦΣ: ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Απαράδεκτες και ανεφάρμοστες χαρακτηρίζει τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που αναφέρονται στις προϋποθέσεις χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας απεφάσισε την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του κλάδου όπως αυτές θα αποφασισθούν από τα πρωτοβάθμια όργανα μας, με τις εξής όμως προϋποθέσεις: 

1) Τη διαχείριση της κινητοποίησης να αναλάβει ΕΝΩΤΙΚΗ επιτροπή διαπραγμάτευσης, υπό την αιγίδα του ΠΦΣ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ., τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των παρατάξεων που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες. (ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ, ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΥ, ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) 
2) Την περιφρούρηση της κινητοποίησης 
3) Την συμμετοχή όλων των συλλόγων με απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. 
4) Την αναστολή των κινητοποιήσεων ΜΟΝΟ μετά από απόφαση των πρωτοβάθμιων οργάνων των συλλόγων και της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. 

Η θέση του «υπεύθυνου συνομιλητή» που ήταν και η κυρίαρχη στον κλάδο την τριετία που πέρασε όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά μας έφερε ένα βήμα πριν την καταστροφή. 
Αδιαφορήσαμε για το τι συνέβαινε γύρω μας, δεν επιδιώξαμε συμμαχίες με τους άλλους κλάδους που υφίσταντο τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών είτε ήταν υγειονομικοί είτε όχι. 
Ήμασταν ο μόνος κλάδος που ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ δεν συμμετείχε σε καμία σχεδόν Γενική Απεργία τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν. 
Παραβλέψαμε το γεγονός ότι ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας είμαστε εξ’ ορισμού αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και όχι απέναντι της. 
Η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. με την νέα της σύνθεση, επιβάλλεται από την πρώτη της συνεδρίαση να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στην κρίση που πλήττει όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία και να το καταστήσει σαφές σε κάθε κατεύθυνση. 
Δ.Σ. Φ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Π.Φ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Οι βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί από την διαδικτυακή πύλη του ΕΟΠΥΥ - ΚΜΕΣ αφορούν σε:
1. Κρατήσεις Rebate
2. Κρατήσεις Rebate για ΦΥΚ
3. Κρατήσεις Rebate για ποσά άνω των 35.000 €
4. Περικοπές συνταγών
5. Κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές
Υπενθυμίζουμε ότι οι κρατήσεις Rebate και οι ασφαλιστικές εισφορές, αφορούν ποσά που παρακρατήθηκαν από τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ που έχουν γίνει μέσα στο 2013. Αφορούν δηλαδή το διάστημα 10ος του 2012 έως 9ος του 2013. 

Π.Φ.Σ.: ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.

Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 8/1/2014 κάτω από την μεγάλη πίεση γεγονότων που δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στην επιβίωση των φαρμακείων μας. 
Από τις μέχρι τώρα επαφές μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, φάνηκε ότι συζητείται μείωση ποσοστού κέρδους και διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μαρκετς. 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

YYKA: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ 25 ΕΥΡΩ

Με την έκδοση της παρούσης, καταργούνται οι υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ4α/οικ. 120068/31-12-2013, Υ4α/οικ.506/03-01-2014 καθώς και Υ4α/οικ.348/03-01-2014 εγκύκλιοι και δεν εισπράττεται το προβλεπόμενο ποσό των 25€ από τον ασθενή για την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

YYKA: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1€ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κατόπιν της έκδοσης του Ν.4093/2012, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των οριζόμενων στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου ΙΒ του άρθρου πρώτου ως εξής: 
«Ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό». 
 ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

ΥΥΚΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 25€ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ

Κατόπιν της έκδοσης του Ν. 4093/2012, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των οριζόμενων στις διατάξεις της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου ΙΒ.2 της παραγράφου ΙΒ του πρώτου άρθρου ως εξής: 
Από 1.1.2014, όλοι οι ασθενείς προς εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ οφείλουν να καταβάλουν το ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ. 

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αθήνα, 2/1/2014 
Λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ η χρέωση και είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή, προς το παρόν αναστέλλεται. 
Η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters