Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ

Κύριε Πρόεδρε
Με την υπ΄ αριθμ. 28007 / 28.7.2014 εγκύκλιό σας προσπαθείτε να εφαρμόσετε την απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βορίδη που αφορά τη βίαιη χορήγηση γενοσήμων φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Υ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Θέτουμε υπόψη σας ότι σύμφωνα με τα με τα οριζόμενα στην υπ' αρ. 62494/15-07-14 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ1920/Α/16-07-2014): «Η παράγραφος 3 της αριθμ. Υ9/οικ.53768, ΦΕΚ Β' 1796/01.07.2014 αντικαθίσταται ως ακολούθως: 
3. Οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΦΣ: ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.Π.Δ.Δ.» εδρεύοντος εις την Αθήνα επί της Λεωφόρου Πειραιώς αρ. 134 και Αγαθημέρου, νομίμως εκπροσωπούμενου.
ΚΑΤΑ
Της Περιφέρειας Αττικής, εδρεύουσας εις την Αθήνα επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 15-17, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον Περιφερειάρχη Αττικής.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου και σχετικά με τους λογαριασμούς των φαρμακείων διευκρινίζονται τα παρακάτω: 
• Οι σχετικές συνταγές θα υποβάλλονται από τους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς κάθε μήνα (στις ίδιες ημέρες και στα ίδια σημεία υποβολής των συνταγών των ασφαλισμένων). 

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΥΥΚΑ: ΤΗΡΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σε εφαρμογή των ως άνω αναφερόμενων σχετικών διατάξεων, παρακαλώ για τις ενέργειες σας ώστε να υλοποιηθούν μεχρι το τέλος Ιουλίου 2014 τα ακόλουθα: 
1. Οι ιατροί θα πρέπει να τηρούν προκαθορισμένα ελάχιστα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και ως εκ τούτου δεν θεωρούνται μοναδικές
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΕΟΠΥΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, με τα οποία τέθηκε το ζήτημα της αναγραφής των εμπορικών ονομασιών των διαλυμάτων και εξαρτημάτων (συστήματα) συνεχούς φορητής ή αυτοματοποιημένης περιτοναικής κάθαρσης που αναγράφονται σε ιατρικές γνωματεύσεις, σας ενημερώνουμε ότι...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, εξαιρούνται τα παιδικά εμβόλια από τον υπολογισμό του ορίου συνταγογράφησης. Η απόφαση αυτή ισχύει αναδρομικά, επομένως όσοι παιδίατροι έχουν συνταγογραφήσει εμβόλια από την αρχή του μέτρου θα εξαιρεθούν. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ

Όπως είναι γνωστό με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Υ9/οικ.53768 (ΦΕΚ 1796/Β/2014) καθορίζονται όρια στην φαρμακευτική δαπάνη εκάστου ιατρού ανάλογα με την ειδικότητα, τον αριθμό των ασθενών για τους οποίους συνταγογραφεί, την Περιφερειακή Ενότητα της χώρας όπου έχει έδρα και το μήνα του έτους (εποχικότητα) σύμφωνα με το Παράρτημα 2 της Απόφασης.
ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Π.Φ.Σ.: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

1.- Γενική Παρατήρηση : Δεν φαίνεται να έχει υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας ή έστω και με έναν φαρμακευτικό φορέα αφού ρυθμίζονται και θέματα που έχουν ήδη ρυθμισθεί.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Στο Σχέδιο Νόμου αυτό περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τις διαδικασίες χορήγησης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των φαρμακείων. 
Τα άρθρα που μας αφορούν είναι από το 16 μέχρι και το 20. 
ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Σ....

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε συνέχεια των ανωτέρω διατάξεων (σχετικό 1,2) για τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων πολιτών σας επισημαίνουμε τα κάτωθι: 
- Οι ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι έχουν ΑΜΚΑ μπορούν να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση.
- Τα φάρμακα τα οποία καλύπτονται ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στον θετικό κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΕΟΠΥΥ...

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί θέτοντας στην κυβέρνηση σειρά αιτημάτων που έχουν σχέση με την βελτίωση της οικονομικής και θεσμικής λειτουργίας του φαρμακείου, που χτυπήθηκε βάναυσα την τελευταία τετραετία.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters