Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αιγιαλείας στην έκτακτη συνεδρίασή της στις 13/10/2011 εκτίμησε τα παρακάτω:

Οι Φαρμακοποιοί, αναπόσπαστο τμήμα του Κοινωνικού Συνόλου, δέχονται όλες τις συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας που σαρώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους καταδικάζει στη φτώχεια και την ανέχεια. Μάλιστα στον κλάδο μας συμβαίνει το παγκόσμιο παράδοξο να πληρώνουμε φόρους, έκτακτες εισφορές και πάσης φύσεως χαράτσια για χρήματα που ποτέ δεν έχουμε εισπράξει!!!

Εκτός από τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εξόντωσης των Φαρμακοποιών και παράδοσης της λιανικής πώλησης του φαρμάκου στα μεγάλα Ιδιωτικά Συμφέροντα! Ωράριο όλες τις μέρες, όλες τις ώρες, για να μπορούν να πουλάνε οι μεγάλες Ιδιωτικές Αλυσίδες όποτε θέλουν, παραπέρα μείωση (τρίτη σε ένα χρόνο) του ποσοστού κέρδους των Φαρμακοποιών για να μην αντέχουν οικονομικά, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία για να είναι ο Φαρμακοποιός έρμαιο στις διαθέσεις τους και αδύναμος να αντισταθεί, τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία....

Με βάση τα παραπάνω η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αιγιαλείας αποφάσισε:

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και μόνον όλοι μαζί μπορούμε να τα αντιπαλέψουμε.
2. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο για απελευθέρωση του ωραρίου. Τα Φαρμακεία της Αιγιαλείας θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σημερινό ωράριο.
3. Δεν υπογράφουμε Ατομικές Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν αποδεχόμαστε την Ίδρυση Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και την διάθεση φαρμάκων σε περιπατητικούς ασθενείς από αυτά.
4. Απαιτούμε την άμεση εξόφληση από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία που δεν είναι συνεπή.
5. Καμία συζήτηση για μείωση του ποσοστού κέρδους του Φαρμακοποιού. Πλήρης αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Όχι στη μείωση μισθών και συντάξεων. Όχι στις απολύσεις και στην εργασιακή εφεδρεία.
6. Καλούμε τον Π.Φ.Σ. να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να συντονίσει τη δράση του με όλους τους κλάδους και φορείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αντιδραστικής και αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Επισκέπτες (έναρξη μέτρησης από 1-11-09)

free counters